Taidetorin 2019 ohjelma on julkaistu!

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä Taidetori tarjoaa esityksiä, työpajoja ja kursseja koko perheelle! Festivaali järjestetään uudella alueella Puistokoululla (Minna Canthin katu 45) ja Kulttuuriareena 44:ssa (Kauppakatu 44) aivan Kuopion keskustan tuntumassa 8.-10.9.2019.

Ruotsalainen sirkustaustainen Kapsel aloittaa festivaalin to 8.8.klo 18.00 esityksellään Blick, jossa  pääsee yleisökin kokeilemaan esityksen lopussa mistä ja miten ideat syntyvät. Helsinkiläisen  Höyhentämön Unikuskit pe 9.8. klo 18.00 ja la 10.8. klo 13.00 on railakas ja anarkistinen  nukketeatteriseikkailu lapsille ja aikuisille. Esitys perustuu lasten näkemiin uniin, joita on kerätty  haastatteluilla päiväkodeissa ja alakouluissa. Esiintyjinä nähdään näyttelijät Elisa Salo ja Eero Ojala. Perheen pienimmille Täti-Tiikeri kauhoo soppaa saduista ja hillittömistä runoista pe 10.8. klo 10.00.
Esityksessä lapset osallistuvat, ehdottavat, ideoivat ja näin syntyy tarina rantasalmelaisen näyttelijän Kaisla  Pirkkalaisen ohjastuksessa.
Ohjelma täydentyy kesän 2019 aikana!

Kuopion sirkuksen lasten oma kesäsirkus jalkautuu to 8.8., pe 9.8. ja pla10.8. klo 12.00. Kuopion torille ja  siskotyttöpatsaan luona nähdään huikeita sirkustemppuja Emilia Tengvall-Materon ja Salima Peipon ohjauksessa. Lisäksi yleisö pääsee kokeilemaan ilma-akrobatiatelinettä torilla pe 9.8. ja Puistokoulun  pihassa la 10.8. sirkustaiteilijoiden Christian Fernadezin ja Salima Peipon avustamana. (Säävaraus).
Taidetorin työpajat to 8.8. ja pe 9.8. klo 10.00-18.00 ja la 10.8. klo 10.00-16.00 tarjoavat tekemistä koko  päiväksi. Perinteiset nikkarointi, maalaus, käsityöpajat täydentyvät mm. kukkatyöpajalla ja la 10.8. Jenga  Jengalan järjestämällä Kaupungin suurimmalla touhuradalla

Taidetorin kurssitarjonta on kiinnostavaa. Suosittu perhesirkus, sirkusakrobatia ja tanssi liikuttaa kaikenikäisiä ja uutuus Spoken Word kirjoittamisen ja teatterin kurssi antaa välineitä ilmaisuun ja  esiintymiseen. Sirkuksen opettajana toimii sirkustaiteilija Salima Peippo ja teatterin Kaisla Pirkkalainen.

Osana Taidetoria järjestetään lauantaina uusi kulttuurin markkinointi- ja myyntitapahtuma FEEL YOUR CULTURE 10.8. klo 10.00-15.00. Tapahtuma tavoitteena on nostaa esiin yhdistyksiä, taiteilijoita, yrityksiä ja  yhteisöjä ja heidän tuottamaan kulttuuritarjontaa alueellamme. sekä Kaupungin suurin touhurata, joka rantautuu Puistokoulun pihalle.

Taidetorialueelle on vapaa pääsy, samoin touhurataan ja Feel Your Culture –tapahtumaan. Esitysliput 10/15  €, työpajat 2 €/työpaja. Toriesitykset ja osa työpajoista ovat perinteisesti ilmaisia.
Tutustu lisää täällä ja seuraa meitä Facebookissa!