Anya Productionsin harjoittelupaikka tarjoaa  mahdollisuuden oppia, toteuttaa omia taitoja ja verkostoitua.Vuodelle 2022 avoimet harjoittelupaikat ovat:

  • kulttuurituotannon harjoittelija
  • palvelumuotoilun harjoittelija
  • viestinnän/infografiikan harjoittelija
  • avoin harjoittelu, projekti, esitys tms.

Harjoitteluun jatkuva haku, otathan yhteyttä; info@anyapro.fi

*****

PROJECTS FOR STUDENTS & VOLUNTEERS

We appreciate your interest in Anya Productions! We have some  projects we need help with. You can  also offer some themes you can base your own project ideas on.

Contact info@anyapro.fior call 040 538 3823

 

Kuopiolainen taiteilijakollektiivi Ompeluseurat toteutti METSÄSONAATTI – teoksen la 6.- su 7.11.2021 VR:n konepajalla (Pohjolankatu 1, Kuopio)
VR:n konepaja oli kolmeen osaan jaettu kokoelma epätodellista metsämaisemaa. Osana esitystaiteen teosta oli esillä valokuvataiteilija Ulla-Mari Lindströmin videoinstallaatio The End of Earthly Delights/ Maallisten ilojen loppu, 2019 Anya Pro palvelumuotoili  tilan toimivuutta yleisön ja tapahtumien näkökulmista. Hienoa oli seurata eri-ikäisten kävijöiden reaktioita.
Tapahtuma keräsi n. 500 kävijää!
Anya Pro vastasi tuotantopalveluista.
Viestintä/ Markkinointi, tiedotus, somepäivitys, juliste, esityksen suoramyynti verkostoille
Turvallisuus/ Vastuuvakuutus, poliisi/tapahtumaluvat/turvallisuussuunnitelma
Dokumentointi/ Valokuvaus, videointi, kysely
Tuottaminen/ Tapahtuman aikana tuotannon avustaminen
Vuokraus/ Tilan vuokraus, vakuudet, avaimet, VR:n tilan muiden käyttäjien informointiKiinnostuitko tuotantopalvelusta? Ota yhteyttä info@anyapro.fi tai soita 040 538 3823
Lisää Metsäsonaatista @ompeluseurat

1.9.2021
POLKU YRITTÄJYYTEEN

– Anya Productions mukana kehittämässä kummiyrittäjyystoimintaa videon, musiikin ja kuvituskuvien avulla!

Leppävirralla yritykset ovat yrityskummeina aina päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin! Lapset ja nuoret vierailevat ja  tutustuvat  yrityksiin ja yrittäjiin.
Vierailun aikana otetaan videoita ja valokuvia sekä kysytään ennalta suunniteltuja kysymyksiä.
Anya Productions on ollut apuna prosessissa ja luonut tiimillä ohjeistuksen opettajille, yrittäjille,  lapsille ja nuorille.

Kurkkaa tästä, miten projekti eteni:Polku yrittäjyyteen_2021_AnyaPro_Leppävirta

 

Yrittäjän päivästä 5.9.21 alkaen Leppävirran kunnan Facebook-sivuilla esitellään yrityskummeja parin viikon aikana. Lapset ja nuoret tekevät pieniä kuva- tai videokertomuksia omista yrityskummeistaan ”some-messuille”.

Kyse on yrittäjyykasvatuksesta ja niinpä Anya Pro etsi tähän projektiin nuoria yrittäjiä!
Sävellyksen toteutti Jaakko Metsäpelto, graafisesta suunnittelusta vastasi Oona Virtanen ja videokuvauksesta Kim Saarinen.
Videon esiintyjät ovat myös kohderyhmän ikäisiä:).

Laittakaahan korvan taakse nämä nimet:

Jaakko Metsäpelto, säveltäjä
www.jaakkometsapelto.com

Oona Virtanen, graafinen suunnittelija
https://oonavirtanen.myportfolio.com/

Kim Saarinen, videokuvaaja
https://www.modomofilms.com/

Projektin johto: Anja Lappi, Anya Productions

Yhteistyössä Leppävirran kunta
Polku yrittäjyyteen

 

TAIDETORI 2021, Kulttuurifestivaali koko perheelle 5.-7.8.2021
Kuopion kaupunginteatterin amfinäyttämö, piha & aulat (Niiralankatu 2, Kuopio)

Jo 12. kerran järjestettävä TAIDETORI tarjoaa kuopiolaisille ja matkailijoille hyödyllisillä tietoiskuilla rikastetun ohjelmatarjonnan, kiehtovia työpajoja ja mahdollisuuden kokeilla sirkusta ja teatteria lyhytkursseina. Kolmen päivän pirskahtelevaa taiteen ja kulttuurin festivaalia tuottavat Anya Productions Kuopion kaupunginteatterin ja Kuopion sirkuksen kanssa.

Taidetorille tulijoilla voi helposti vierähtää alueella koko päivä! Työpajoja voi kiertää kiinnostuksen mukaan ja välillä voi huilata ja nauttia katsomalla esityksiä. Nälän yllättäessä teatteriravintola Ofeliasta löytyy lounaskahvila ja lauantaina 7.8. nautitaan lohilauantaita!

ESITYKSIÄ
Torstaina 5.8. klo 15.00 ja 17.00
Amfinäyttämölle nähdään Aamuapelli, koko perheen esitys, missä Ruiskumestari Raippa, Däppi, Äppi ja Välkky selvittelevät palokunnan aamuisia ongelmia. Esityksen jälkeen Kuopion pelastuslaitoksen palomestarit vastailevat kysymyksiin!
Joka päivä 5.-7.8. nähdään Prinsessat lavalla. Valloittavat prinsessahahmot, Kuopion kaupunginteatterin Annukka Blomberg ja Seija Pitkänen, ovat syksyn teatterin ensi-iltaan tulevasta Hannele Lampelan kirjoittamasta ja Perttu Leinosen ohjaamasta Prinsessa Pikkiriikki näytelmästä. Yhteislauluja luvassa pe 6.8. klo 17.00 muusikko Antti Raekallion kanssa. Lauantaina 7.8. klo 12.00. Antti & Matti ratkaisevat musiikillisen salapoliisiseikkailun ja perheen pienimmille suunnattu Vuoden päivä -runoesitys nähdään pe 6.8. ja la 7.8. klo 15.00. Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.


TYÖPAJOJA

Taidetorilla Ateljee väriläikässä maalataan, puupaja Meteli & Räiskeessä nikkaroidaan ja Savityöpajassa isketään kädet saveen, kokeillaan dreijaamista ja muovaillaan. Taidetorilla voi myös tuunata kesäkassin, luoda oman jääkaappimagneetin tai tehdä oman rintanapin. Joka päivä myös Liikenneturvan vaihtuvat työpajat!


KURSSIT
Yli 7-vuotiaat pääsevät tutustumaan teatterikurssille joka päivä klo 13.00 tai 14.00 alkavalla lyhytkurssilla.  Kuopion sirkuksella päästetään taaperot ja vanhemmat vauhtiin. Tunnit 3-6-  vuotiaille ovat pe klo 16.00 ja la 10.00 ja yli 6 – vuotiaille aikuisen kanssa pe 6.8. klo 17.00 ja la 7.8. klo 11.00. Sirkuksen kurssit pidetään Kuopion sirkuksen uudessa tilassa Pyöräkatu 15:ssa.

KESÄTORI

Taidetorilta löytyy teatterin kirppis, joka on auki pe klo 12.00-18.00 ja la klo 10.00-16.00. Teatterin etupihalla on päivittäin vaihtuva pieni kesätori ja lapsille ja nuorille ilmainen vilttikirppis, joka on auki Taidetorin kellonaikoina.


LIPUT
Alueelle, esityksiin ja osaan työpajoista on vapaa pääsy. Osaan työpajoja ja kursseille on 3 euron pääsymaksu / henkilö (alle 3-vuotiaat ilmaiseksi).

Taidetori,  +358 44 2412170, +358 40 538 3823
www.taidetori.com,  taidetorikuopio@gmail.com
@taidetori www.facebook.com/taidetori

Järjestäjä, lisätiedot: Anya Productions, +358 40 538 3823 | info@anyapro.fi | www.anyapro.fi
Yhteistyössä:  Kuopion kaupunginteatteri, Kuopion sirkus, Kuopion kaupunki

Kuopio Juhlii
Kuopion kaupunki on lopettanut perinteisen Kuopio Juhlii -tapahtuman tuotanto- ja koordinointisopimuksen Anya Productionsin kanssa. Tapahtuma jatkaa elämää Meidän Kuopio – tapahtumana ja  kapula on siirtynyt Kuopion kaupungille ja Kuopio Juhlii on nyt Meidän Kuopio -festivaali, tuottajana Nina Venäläinen. Lämmin kiitos kaikille tuottajille, esiintyjille, yhdistyksille, yrityksille, taiteilijoille, katsojille, Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen kansalaistoiminnan yksikölle ja kaikille mukana olleille upeista hetkistä Kuopio Juhlii – tapahtuman parissa!

Meidän Kuopion tapahtumasta löytyy infoa tästä.

ISO KIITOS yhteistyökumppanit:  taitava ja näkemyksellinen graafikko Paolakoo, tarkka ja nopea koodaaja Janne Kankkunen, järjestyksen mestari, monitoimituottaja Henna Halmetvaara, joka jättää varmaan jokaiseen yhteisöön Trellon:)!, tuottajat Matias Murole ja Niko Virtanen, jotka sinnikkäästi kehittivät menokalenteria, yhdessä Anja Lappi-Hautamäki ja Tatu Ulmanen- ja kuopiolaisten iloksi syntyikin Hyviksen viimeistelyssä oma www.kuopionseina.fi
Kiitos Vehmersalmelta Sirpa Miettinen etäsparraus -yhteistyöstä, kiitos Meidän Juankoski – Our Juankoski ja Juankosken Yritykset & Marja-Sisko Pihl § co upeasta tapahtumatyöstä mm. Brynolffin päivien osalta. Kiitos Sari Summanen, luottopakki niin strategiatason kuin ruohonjuuritason asioissa ja tilanteissa, kiitos Nilsiä – tapahtumat, kiitos Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori mahtavasta tapahtumasta ja kehittymisestä, kiitos Jaana Turunen & co uudesta Kuorojen Venetsialaiset avauksesta viime vuonna, kiitos Kuopion kaupunginteatteri, Kuopion museo, VB-valokuvakeskus, Galleria Ars Libera, Kuopion kaupunginorkesteri ja lukuisat yhdistykset ja taiteilijat upeista Taiteiden öistä, kiitos Taidetori, kiitos Autotalliteatteri, kiitos Hyvis-Kuopio ja Sirpa Niemi laaja-alaisista näkökulmista, kiitos mahtavat harjoittelijat ja kiitos Haudini puusepäntyöt lukemattomista kylteistä ja vaihtuvien tilojen rakenteista. Kiitos Minna Lyytinen  kesän  2020 mahtavasta kuvakavalkaadista. Kiitos Markku Lind, kiitos Pilpan maja,  Riuttalan Talonpoikaismuseo! Ja kiitellään ja muistellaan vielä varmasti lisää! Muistelkaa tekin- ihana olisi saada muistoja vuosien varrelta!
Hyvää kevättä ja kesää toivoo haikein, mutta eteenpäin katsoen Kuopio Juhlii ja Anya Productions
Kuopio Juhlii koordinointi & tuotanto 2016 – 2020
www.facebook.com/kuopiojuhlii
#kuopiojuhlii #Kuopion kaupunki, City of Kuopio#tapahtumakuopio#tapahtumat#hyvinvoinninedistäminen#kulttuurikuopio #anyaprotuottaa

SmartArt on avattu! Sinä kunnissa tai kaupungeissa kulttuurialalla töitä tekevä, mahdollisesti monialaista tehtäväkenttää hoitava
-Smart Art on Sinua varten. Tarjoamme tukea kulttuuripalvelujen kehitys- ja muutosvaiheissa. Toimimme asiantuntijana ja tukena kulttuurin ja taiteen saatavuuden, saavutettavuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden kehittämisessä. ​

Autamme isoja ja pieniä organisaatioita.

www.smartart.fi

Ota yhteyttä:

info@smartart.fi
puh. 040 538 3823

Tulossa! Syksyllä 2020 on valmisteltu  kotikonsertti.fi-verkkopalvelua. Sen tarkoituksena on helpottaa niin yksityishenkilöiden, yhteisöjen kuin julkisen puolen toimijoiden mahdollisuuksia saavuttaa kulttuuria ja taidetta. Kotikonsertti.fi -verkkosivusto kokoaa yhteen Kuopion alueen taidealan ammattilaisia, kuten artisteja ja näyttelijöitä. Palvelun kautta heidät voi kutsua suoraan omaan olohuoneeseen esiintymään – niin livenä kuin etänä! Kotikonsertti.fi:n tarjoamia palveluja on pilotoidaan etänä talven 2020-2021 aikana!

Kesä on kulttuurin tuottamiseen erikoistuneet Anya Pron sesonkiaikaa.  Kun heinäkuu hiljentää monet organisaatiot, Anya Pro tuottaa ja valmistelee tulevaa vuotta.  Kevään ja alkukesän aikana valmistelimme erilaisia verkkotapahtumavaihtoehtoja ja toteutimme Kuopio Juhlii verkkosivu-uudistuksen. Videoiden käyttö on lisääntynyt ja interaktiivisuus niin tapahtumia toteuttavien kuin suunnittelevien välillä lisääntynyt. Myös merkitysten pohtiminen on noussut entistä tärkeämmäksi: Miksi kehottaisimme ihmisiä kokoontumaan yhteen koronapandemian aikana? Mitä lisäarvoa kokoontuminen tuo suhteessa riskeihin.

Ensi viikolla alkaa Kuopio juhlii, jonka aloittaa oma tapahtumamme Taidetori. Tapahtumat näyttävät toteutuvan perinteisesti, tosin koronaetäisyyksillä. Tapahtumissa yhdistämme taidetta ja muotoilua erilaisissa olomuodoissa. Olennaista on osallistuminen  ja tekeminen, erityisesti omista lähtökohdista toteutettu tekeminen. Näille kohtaamisille palvelumuovailemme rakenteita  erilaisilla tuottamisen työkaluilla.

Kuopio Juhlii 6.8.-6.9.2020  on yhteisöllinen, luova, yllätyksellinen ja eri alueilla oman näköisensä kaupunkifestivaali, joka levittäytyy eri puolille kaupunkia kuukauden ajan.  Festivaali tekee Kuopiosta yhden suuren kohtaamispaikan. Kuopio Juhlii tehdään yhdessä! Tänäkin vuonna Kuopio juhlii koko kuukauden ajan,  kuitenkin yleiset ohjeet ja rajoitukset huomioon ottaen.
Tapahtuman koordinointi tehdään toimeksiantona Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen kansalaistoiminnan yksikköön. Tuottajana toimii Henna Halmetvaara  & tuotannon johdosta vastaa Anja Lappi

Tiedottaminen on arkiduunia!

Moni tuottajaksi valmistunut ja viestinnässä työskentelevä henkilö törmää aika ajoin tähän lauseeseen: ” Siis miks tästä ei olla tiedotettu” Tai ootteeko hei tiedottanu missään tästä? Siihen ohjaamme aina Anya Prossa vastaamaan kohteliaasti, että olemme, mutta hienoa, jos sinä kertoisit, miksi tieto ei ole sinua kohdannut? Tai voimmeko kohteliaasti kysyä, mistä tiesit tulla tänne esitykseen tai tapahtumaan?

Radio ja telkkari & vahva some ovat varmastikin parhaat kanavat. Sittenpä todella hyvin menee puskaradiolla – vertaistuki etenkin kulttuurissa toimii, uskalletaan lähteä liikkeelle, kun joku muu on jo antanut luvan sanomalla, että kyllä se on hyvä.

Vahva näkyvyys saavutetaan television kautta.
Tässä yksi esimerkki

Anya Pro tarjoaa tiedotuspalvelua, kysy lisää!

Apua! Kesä tulossa ja pitäisi valita, miten edetä tapahtumien osalta. Tehdäänkö verkkotapahtumia, livetapahtumia vai verkkolivetapahtumia?  Vai ei mitään? Vai jotain muuta? Ainakin jotain muuta, nyt ei kannata lamaantua!

Anya Productionsille ja kaikkia kulttuuria tuottaville toimijoille koronapandemia on näytön paikka. Me jos ketkä olemme toimijoita, joilla on osaamista projektinhallintaan, sisällön tuottamiseen ja uuden luomiseen. Tämä on myös mikrotapahtumia tuottavien taiteilijoiden näytön paikka!

Toki välillä puuskuttaa ja kahvia kuluu.

Anya Pro tuottaa vuonna 2020  toimeksiantona kulttuuriorganisaatioita, kouluttaa ja  Kuopio Juhlii tapahtumakokonaisuutta  sekä omaa kulttuurifestivaalia Taidetoria.  Normaalisti ohjelma alkaisi olla kesän korvalla jo kasassa, mutta nyt vaihtoehtoja on ainakin kolminkertaisesti ja mitkään niistä ei ole varmoja!  Tuottamisvaiheessa olemme palaveeranneet  Teamsin ja Zoomin kautta, projektin hallinnassa meillä on ollut käytössä Trello   ja dokumentteja kulkee niin sähköpostissa, jaettuna Drivessä, Whatsupissa ja tietenkin puhelimitse. Ja silti tuntuu,  että paletti välillä meinaa levitä!

Tuntuuko tutulta? Jos haluat tukea tuottamiseen ratkaisuihin,  ota yhteyttä! Anya Pro auttaa kulttuurituottamisen kaikissa prosesseissa, erityisesti osaamme kutoa uusia tekijöitä, ideoita ja palveluja yhteen tuoreella tavalla. Ja muista. Joskus yhden tunninkin porukalla miettiminen kirkastaa ajatukset! Yksin ei kannata jäädä.

Voit ottaa meihin yhteyttä Sinua askarruttaviin kysymyksiin,  koski ne sitten tekijänoikeusasioita, tuottamista, esitysideaa, somepalveluja, taitoa  tai kulttuuriorganisaation kehittämistä. Tarjoamme myös hallitustyöskentelyyn, apurahojen hakemiseen tai toimintasuunnitelmien liittyvää ohjausta.

Katso tästä palvelumme. Sparraukset alk 60 + alv €/ h, lipunmyynti tai perustuottaminen 30 +alv / h. Isommat tuotannot sopimuksen mukaan. Yhteydenottopyynnön voit lähettää tästä.

Ihanaa kesää!

Toivoo  Anya Productions

Anya Productions on vuonna 2009 perustettu kuopiolainen kulttuurin kehittämiseen ja tuottamiseen erikoistunut yritys.  Toimimme ulkoistettuna tuottajana hoitaen sopimuksen mukaan aina ideasta lopputoteutukseen, yhdessä taide- ja kulttuurialan huippuverkostomme kanssa. Toimimme myös  laajasti koko kulttuurikentän  kehittäjänä.