Lehdistötiedote 1.8.2022

Taidetori onnistui Kuopiossa – kiitos osallistujille ja Saarni Sirkukselle!

Taidetori päättyi lauantaina Niiralan kentällä Kuopiossa.
Koko perheen kulttuurifestivaali tarjosi 27.7.-30.7.2022 osallistavia työpajoja ja huikeita sirkusesityksiä kaikenikäisille. Ensimmäistä kertaa yhteistyössä rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen kanssa järjestetty festivaali keräsi paikan päälle lähes 2000 osallistujaa esityksiin ja työpajoihin.
Lisäksi festivaalin aikana ympäri maailmaa seurattiin tapahtumia, kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa.Saarni Sirkuksen julkaisujen kattavuus Facebookissa oli lähes 18 tuhatta ja Instagramissa 2600. TikTokissa katseluja kertyi 12,7 tuhatta ajalla 24.7.-30.7.2022.

Kulttuurifestivaali Taidetori sai erinomaista palautetta.
Kymmenen erilaista työpajaa tarjosi mahdollisuuden kokeilla mm. dreijausta, maalausta, nikkarointia ja tietenkin sirkusta. Osallistuminen, taiteen eri lajeihin tutustuminen ja rauhallinen puuhailu olivat osallistujien mieleen. Festivaalilla kävi paljon lapsiperheiden lisäksi 10-14 vuotiaita sekä myös isovanhempia. Taidetorin löytävät vuosittain vieraat eri puolilta Suomea ja kielivapaan ohjelman ansiosta osallistujien joukossa näkyy paljon ulkomaalaisia. Palautteissa toistui myös arvostus siitä, että kaikenikäisille järjestetään korkeatasoista ohjelmaa.

Rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen kentälle pystyttämä valtava 600 paikkainen sirkusteltta keräsi itsessään jo hehkutusta, mutta itse kaikki kuusi esitystä sai yleisön hurmaantumaan! Esityksessä nähtiin koko perheen show, jossa oli yhdistetty teatteria, livemusiikkia ja sirkusta. Esityksen päätteeksi nähtiin vaarallisin ja jokaisessa yleisöä kohahduttanut kuolemanpyörä, joka on seitsemän metriä korkea metallirakennelma, jota pitkin juostaan.

SAARNI SIRKUS, www.saarnisirkus.com
• perustettu vuonna 2020 Rovaniemellä
• perustajat sirkusartisti Aarni Pahajoki ja Anna-Leena Heinänen

DREAMER, ESIINTYJÄT:
• Aarni Pahajoki, kuolemanpyörä, kontaktijongleeraus
• Eetu Ranta, ruoska, lasso
• Anniina Tuokkola, ilma-akrobatia, kuolemanpyörä
• Nuutti Vallin, kuolemanpyörä, tanssiakrobatia
• Ester Viljanen, keinutrapetsi
• Juha-Matti Eskelinen, kiinalainen tolppa
• Iitu Kivimäki, akrobatia
• Sampo Suihkonen, tikas, akrobatia
• Tanssikoreografi Sanni Sarlin-Takayama
• Säveltäjä Emilia Takayama yhdessä Anders Nyman

TAIDETORI www.taidetori.com

Taidetori on kulttuurifestivaali, joka yhdistää eri taiteenlajeja ja tarjoilee osallistavia maistiaisia työpajoina ja esityksinä. Festivaalin taustalla on taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia 2010–2014 – toimintaohjelmaehdotus, jonka tavoitteena on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kulttuurin ja taiteen keinoin sekä osallisuuden lisääminen yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan tasoilla. ( OKM, Liikanen) Festivaalia on järjestetty Kuopiossa vuodesta 2010 ja sen tuottaa kuopiolainen kulttuuriyritys Anya Productions, taiteellisena johtajana Anja Lappi.

Lisätiedot:
Saarni Sirkus, Aarni Pahajoki; info@saarnisirkus.com 044 5281441. @saarnisrkus TikTok AarniPAhajoki
Taidetori Anja Lappi, anja@anyapro.fi 040 5383823

Taidetori järjestetään vuonna 2023 kesä-heinäkuussa Kuopionlahden hiekkakentällä.