HURME – SHAKESPEARE – VERIGREIPPI: TROILUS JA CRESSIDA
SEKSIÄ, VÄKIVALTAA, OVELA JUONI JA NEROKKAITA REPLIIKKEJÄ: TROILUS JA CRESSIDA ON EDUSTAVA ESIMERKKI MAAILMAN PARHAAN NÄYTELMÄKIRJAILIJAN TUOTANNOSTA.

VERIGREIPPI-ryhmän Troilus ja Cressida on jäntevä sovitus neljälle näyttelijälle WILLIAM SHAKESPEAREN hauskasta, toiminnallisesta ja, kirjoittajalleen tyypilliseen tapaan, melko lohduttomasta näytelmästä. Troijan sodan ratkaisun hetket ovat koittaneet. Troijan totinen Troilus joutuu katsomaan, kuinka hänen tyttöystävänsä Cressida muilutetaan poliittisena vaihtotavarana lipevien kreikkalaisten leiriin. Hämmentävää tapahtumaketjua hämmentävät tehokkaasti myös liukas diplomaatti Pandaros ja Shakespearen kaikkien aikojen törkein totuuden torvi, narri Thersites.

Verigreippi-ryhmän muodostavat Tanssiteatteri Minimin perustajanaiset JOHANNA KEINÄNEN, ANJA LAPPI ja LIISA RUUSKANEN. Kokoonpanoa on vahvistettu näyttelijä-kirjailija MIKO KIVISELLÄ sekä JAANA KURTTILALLA, joka vastaa esityksen visuaalisesta suunnittelusta. Esityksen ohjaa JUHA HURME, ohjaaja-asistenttinaan VESA KIVINEN.

TEOSTIEDOT
OHJAUS: Juha Hurme
OHJAAJA-ASSISTENTTI: Vesa Kivinen
ESIINTYJÄT: Johanna Keinänen, Anja Lappi, Liisa Ruuskanen, Miko Kivinen
VISUAALINEN SUUNNITTELU: Jaana Kurttila
KUVAT: Jenny Juntunen

ESITYSTIEDOT
KE 4.12. klo 19
PE 6.12. klo 15
LA 7.12. klo 20
SU 8.12. klo 13 & 18

Esitykset tapahtuvat Kino Kuvakukossa, Vuorikatu 27, 70100 Kuopio

Liput: 24,00 € (aikuinen) / 13,50 (opiskelija, eläkeläinen, työtön TEME)